Jort vindt zijn moeder erg interessant

Jort rende om Wopke heen

Moeder en zoon zwemmen

Wopke kijkt goedkeurend toe

portret van Jort en Wopke

En nogmaals

Sjieuke thuis

moeder en dochter aan de waterkant

Sjieuke twijfelt of ze in het water zal gaan

voorlopig blijf het nog bij snuffelen aan de waterkant

lief plaatje

Als laatste was Jort aan de beurt voor het stamboombezoek en dat terwijl hij het meest dichtbij woont. Jort woont aan de rand van het Fochteloerveen. Ook hij is een evenwichtige hond, die buiten graag wat beleeft en thuis rustig is.
Samen met de bazin heeft Jort allerlei cursussen gedaan; als laatste de clickercursus. En dat is te merken want hij is erg op de bazin gericht. Inmiddels begint zijn jachtpassie te ontwaken en dat is soms best lastig, omdat er veel wild is in zijn woonomgeving. Dus nu is de vraag of het misschien verstandig is om een jachttraining te gaan doen. Jort zwemt graag en zelfs in de zee.

En op 16 juli 2013 was eindelijk Sjieuke aan de beurt voor een bezoekje en het overhandigen van de stamboom.

Sjieuke woont in de bossen van Leersum met enorm veel wandelmogelijkheden vlakbij. Sjieuke heeft de puppy- en vervolgcursus afgerond en de bazin denkt erover om nu de clickercursus te gaan doen. Sjieuke luistert goed en is zoals het een wetterhoun betaamt, buiten lekker speels en binnen rustig. Ze heeft in huis niets kapot gemaakt. Kort geleden is ze tijdens het zeilen met de bazen enkele malen tussen de wal en het schip geraakt en nu draagt ze een zwembandje. Toen bleek dat ze natuurlijk wel kan zwemmen maar uit zichzelf doet ze dat nog niet. Dat zal wel niet lang meer duren zoals op de foto's is te zien.