Wopke Ika fan de Frije Wetters

kopstudie van Wopke

Wopke Ika is de tweede wetterhoun van de eigenaresse. Wopke is geboren op 12 mei 2007 bij de fokster Limmie v.d. Woude in Mantinge.

Wopke is een werklustige en leergierige hond. Ze heeft om te beginnen de puppycursus gedaan, verder clickertraining, ringtraining en daarna allerlei cursussen bij hondenschool Carlos in Nieuw Balinge. Op dit moment wordt er met Wopke met veel plezier aan behendigheid gedaan.

Omdat Wopke zo graag leert, worden er tijdens de wandeling of thuis ook intelligentiespelletjes en apporteeroefeningen met haar gedaan. Verder is Wopke buitenshuis speels en binnenshuis rustig. Maar haar allergrootste hobby is zwemmen. Ze zal er alles aan doen om elke dag te zwemmen, maar alleen als er iets in het water wordt gegooid.

Op 20 mei 2010 heeft Wopke haar eerste nestje gehad. De vader van het nest was Alger. Het was een prachtig en gezond nest van vier bruinbonte en vier zwartbonte pups (vier reutjes en vier teefjes).

Een van de pups Tjarda-Wopke van de Meiakkers is bij Cobie Ouwehand in Katwijk terechtgekomen. Tjarda heeft juni 2013 een nestje van 9 pups gehad onder de naam van de Meiakkers. En iets meer dan een jaar later heeft Tjarda een outcross-nest gehad met een Labrador met 11 pups!

Op 3 januari 2014 heeft Wopke een tweede nestje gehad van vijf pups. De vader was deze keer Swarthûn fan de Gauster Hoppen. 

 

Een hele berg puppy's van Wopke
filmpje van Wopke's 1e nestje
De puppies van Wopke haar eerste nest in mei 2010
close up
met vader Alger en zes pups met hun eigenaren op de fokkersdag 2011
En.......in januari 2011 was Wopke fan de Frije Wetters dus BOB (beste van het ras) op de tentoonstelling in Groningen.
Wopke met haar grote broer Jelte Foppe op de uitkijk