Jort op Texel met kleindochtertje van de bazen

Vrouke lekker lui bij de open haard

Vrouke op haar lievelingsuitkijkplek met uitzicht op de weg en de Maas. Altijd wel iets te zien.

Lobke met haar superkleine vriendje

Lobke ligt graag bij (op) de baas.

Lobke met haar lievelingsspeeltje

Vrouke lekker aan het graven op het rivierstrand voor het huis

Brún met huisgenoot Youri

Brún als fotomodel

Vrouke aan de waterkant

Vrouke met een prooi (dood musje)

Nog even en Vrouke zwemt achter de buurhond aan

Jort zou nog wel wat meer vlees lusten!

Jort doet graag een oefeningetje

Jort met de poes

30 april 2013: Jort en zijn bazin volgen een clickercursus. Dit omvat 5 cursusonderdelen met aan het eind een examen .....niet voor de hond maar voor de baas. Dit is weer eens wat anders. Om zijn bazin te volgen is Jort een sloot overgestoken.

25 april 2013: Jort's tweede thuis is op Texel. En daar is ook een kleinkind en twee jonge katjes, dus geniete. En ook de autorit en bootovertocht kan Jort inmiddels goed aan.

23 april 2013: Vrouke begint net als haar zus Lobke steeds meer graag alleen buiten te liggen. Ze heeft dan ook een prachtig en interessant uitzicht, zoals op de foto's is te zien. Haar jachtinstinct is aardig aan het ontwaken, want ze heeft al twee duiven gevangen en soldaat gemaakt en een dode eend geapporteerd.

22 april 2013: Uiteindelijk is het niet gelukt om met Lobke naar Harich te gaan. Maar in plaats daarvan kregen we enorm schattige foto's van haar.

18 april 2013: Jort moest naar de dierenarts. Hij heeft kennelhoest gehad (een soort griep bij honden). Dat betekent even geen contact met andere honden.

17 april 2013: Lobke gaat a.s. zondag naar de clubdag van de tweede wetterhounvereniging in Harich en misschien ontmoet ze daar vader Swarthûn want die zal daar ook aanwezig zijn. Lobke wil altijd buiten zijn, waarbij het niet uitmaakt of het regent.
Ze is verder erg graag bezig met het vanuit de tuin naar binnen brengen van graspolletjes. Wel leuk natuurlijk, maar het wordt binnen wel een beetje zanderig.

16 april 2013: Sjieuke is druk bezig met de puppytraining. Een bijzonderheid is dat in dit geval de trainers de eerste twee keer thuis zijn komen oefenen en adviseren. Ze wordt vaak bewonderd en op de plaatselijke markt wil iedereen haar aaien. Zoals veel wetterhounen wordt ze soms aangezien voor een labradoedel. We zullen toch moeten werken aan meer bekendheid van ons ras. Sjieuke kan goed tegen autorijden en dat is toch wel apart. Ze neemt aan het eind van de wandeling graag een stok o.i.d. mee om die naar een door haar gegraven holletje in de tuin te brengen.

13 april 2013: Iedereen is erg blij met Lobke en ze oogst alom bewondering. Er is al een bod op haar gedaan! Tevergeefs natuurlijk. Lobke is erg druk met het naar buiten brengen van al haar spullen en ook die van de bazen, maar iets daarvan kapot maken doet ze niet.

9 april 2013: Brún woont op de boerderij samen met een grote Mechelse herder reu waarover hij weleens probeert een beetje de baas te spelen / zie foto.
Het autorijden gaat al aardig goed.

8 april 2013: Bijna alle hondjes zijn hard aan het oefenen om autorijden leuk te gaan vinden d.m.v. steeds kleine autoritjes.
Brún kwam even op bezoek bij de clubmatch afgelopen zaterdag. Natuurlijk leuk om hem weer te zien en hij was al aardig groot geworden.

Vrouke is ook aan het oefenen met autorijden. Ze is nergens bang voor; ze vindt die lammetjes voor het huis erg interessant. Vrouke graaft graag in het zand voor het huis aan de rivier en (helaas) ook in de tuin.
Ze is verzot op alle kinderen; soms is ze wel een beetje erg volhardend in haar spelletjes met hun.

1 april 2013: Jort kan het goed vinden met de kat des huizes. En hij doet graag oefeningetjes. 

1 april 2013: Brún windt iedereen om zijn pootjes door zijn manier van doen. Ook wordt hij vaak voor een labradoedel aangezien.
Hij kan op beval zitten, liggen en iets "loslaten".

31 maart 2013: Vrouke is een pittig doorzettertje. Ze kan op bevel zitten, liggen en een high five geven. Bij de dierenarts bleek ze 10 kg te wegen. Op diens advies gaat ze homeopatische tabletjes tegen wagenziekte proberen. Kijken of het helpt. Vrouke heeft al met haar pootjes in het water gestaan en gaat van de zomer vast achter de buurhond aan.

30 maart 2013: Jort zou na een lekker maaltje vlees nog wel wat meer lusten.